BUILD
YOUR DREAMS

 • Ik wil graag… met jullie mijn idee bespreken
 • Ik wil graag…. samen een eerste concept uitwerken
 • Ik wil graag….. mijn product in ontwikkeling geven
 • Ik wil graag…. connectiviteit toevoegen aan mijn product
 • Ik wil graag….. procesdata verzamelen en bekijken
 • Ik wil graag…. mijn product door jullie laten maken
 • Ik wil graag…. alle afhandeling uit handen geven
X

Ik wil graag met jullie kennismaken

  IDEE | CONCEPT | REALISATIE

  Uw partner in maatwerk elektronica

  ICAF: Anti-fouling voor beroepsvaart

  Naast corrosiebescherming is Corrosion ook wereldwijd leider in anti-fouling-oplossingen (ICAF) voor stalen constructies en dan met name voor schepen. Het op deze slimme wijze vrijhouden van aangroei op boxcoolers en waterinlaten zorgt voor lagere onderhoudskosten en hogere beschikbaarheid van de hiermee uitgeruste schepen en daarmee dus ook voor een beter rendement.

  Mariene vervuiling wordt veroorzaakt door de opeenhoping van ongewenste biologische groei op een oppervlak. Als er geen effectief MGPS-systeem wordt toegepast, kan dit een serieus probleem vormen voor zowel constructies die in zeewater worden gemonteerd als voor voertuigen op het water, wat leidt tot verminderde prestaties, hogere kosten en extra onderhoudsvereisten.

  De ICAF-systemen van CORROSION uitgelegd

  Onze ICAF-systemen (Impressed Current Anti Fouling-systeem) of MGPS-systemen (Marine Growth Protection Systems) garanderen een optimale bescherming tegen alle soorten aangroei op elk type schip en constructie – zoals beunkoelers, zeewaterinlaatsystemen, onderwaterpompunits – in naast diverse industriële toepassingen.

  Een antifoulingsysteem met onderstroom creëert een stroom tussen koperen anoden en geïntegreerde kathoden van staalplaat. Terwijl het koper oplost in het zeewater, wordt een omgeving gecreëerd die vervuiling voorkomt en de structuur beschermt. De power unit zorgt ervoor dat de koperen anoden precies het aantal benodigde koperdeeltjes toevoegen aan het zeewater.

  Online monitoren
  Een webserverbox aan boord van het schip kan worden gebruikt om alle gegevens naar een externe computer te downloaden. Dit maakt het gemakkelijk om de ICAF-anodes te controleren en indien nodig aan te passen, waardoor uitzonderlijke operationele prestaties op lange termijn worden gegarandeerd.

  Anti-fouling voor de beroepsvaart (ICAF)